In marathon EK loopt het minder dan gehoopt
Mark Weusthof in de watercombinatie, waar hij zijn beste prestatie leverde en achtste werd. Foto © Gerben Olthof Driving Images

De marathon van het EK vierspannen in Exloo leverde Mark Weusthof niet op waarop hij had gehoopt. De menner uit Rossum eindigde als negentiende in de marathon en staat na twee onderdelen twintigste.


Na een redelijke dressuurproef had Mark Weusthof vertrouwen getankt voor de marathon, waarin hij ook zijn in speciale blauwe T-shirts gestoken vele trouwe supporters voor hun steun wilde bedanken met een mooi resultaat. Aan de enthousiaste aanmoedigingen lag het niet.

Het zat Mark niet mee, toen in de rit voor hem landgenoot Harry Streutker hindernis 4 in de kreukels reed en de bouwploeg 22 minuten nodig had om de averij te herstellen. Hij wilde het lange oponthoud echter niet als oorzaak aanwijzen voor een toch wat tegenvallend resultaat. 

Mark Weusthof: “Het begin was nog wel sterk, maar daarna werd het minder. De vertraging wil ik niet als excuus gebruiken, het was immers niet onze eerste marathon die we reden. En je weet ook nooit wat er anders was gebeurd. Maar het ging niet zoals ik vooraf had bedacht. Charley (Dorion Fortuna) reed niet echt aanvallend. Er had gewoon meer ingezeten. Zonder dat ik wil beweren dat ik een winnend span heb, want dat is niet zo.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN