Lage klassering Breda frustreert niet

Mark Weusthof moest tijdens de vierspanwedstrijd van Outdoor Brabant, waar meteen de nationale titel op het spel stond, genoegen nemen met een voor hem ongekende plek in de achterhoede. Toch keek de Rossumer niet eens erg ontevreden op de driedaagse in Brabant terug. Hij had nog voldoende lichtpuntjes opgemerkt, zelfs tijdens de volledig mislukte marathon. Weusthof eindigde als 25ste na een elfde plek in de afsluitende vaardigheidsproef.
 
Mark Weusthof verknalde zijn kansen op een hoge klassering zaterdag op het meest selectieve onderdeel naar eigen zeggen door eigen schuld. "Op hindernis 2 miste ik de B en schoot ik door naar de E. Dat was out of order en niet best. Dan heb je er zo twintig punten bij. Ik stuurde gewoon zelf niet goed, de paarden deden het fantastisch. Ik ga dan ook voorlopig niets aan mijn span veranderen, want dit was gewoon goed."
 
Mark Weusthof bezette na het onderdeel dressuur de twintigste plaats in het klassement voor de vierspanrijders tijdens Outdoor Brabant in Breda. Zijn proef werd gewaardeerd met 56,63 punt. De in de marathon uitgevallen Boyd Exell (34,98), IJsbrand Chardon (35,81) en Theo Timmerman (35,81) gaven elkaar nauwelijks iets toe.
 
In Breda ging het Nederlands kampioenschap na een zeer boeiend gevecht verrassend naar Theo Timmerman. De koetsier uit Putten, die nog niet eerder de landstitel had veroverd, had zich na de marathon al aan kop gemeld. Op de slotdag hield hij zijn zenuwen goed genoeg in bedwang om zijn concurrenten achter zich te houden. Van hen passeerde IJsbrand Chardon alsnog Koos de Ronde.
 
Nederland was superieur in het landenklassement. Het was de beste op alle drie onderdelen en had een ruime voorsprong op Duitsland en Hongarije.
(Tekst van www.hippischtwente.nl)
 
Eindstand vierspannen Outdoor Brabant
1. Theo Timmerman 138,25 pnt.
2. IJsbrand Chardon 140,65
3. Koos de Ronde 142,78
9. Herman ter Harmsel 162,43
25. Mark Weusthof 282,81
 
Eindstand landenteams
 1. Nederland 275,3
 2. Duitsland 305,9
 3. Hongarije 319,0