Kuipers Logistics twee jaar langer hoofdsponsor
Mark Weusthof is blij dat Harry Kuipers nog twee jaar doorgaat als sponsor. Foto Rinaldo de Craen/Hoefnet
Marieke Weusthof huldigt Harry Kuipers. Rechts voorzitter Gerard Krabbe van het Twents Vierspan. Foto Rinaldo de Craen/Hoefnet

Hoofdsponsor Kuipers Logistics blijft de Stichting Twents Vierspan trouw. De Oldenzaalse transporteur besloot vierspanrijder Mark Weusthof ook de komende twee jaar te ondersteunen. De nieuwe verbintenis, die dus tot en met 2014 loopt,  wordt donderdagavond officieel bekend gemaakt tijdens de menavond van Indoor Twente in de Enschedese Go Planet Expo Hall.

Directeur Harry Kuipers van het gelijknamige bedrijf meldde zich twee jaar geleden spontaan aan als nieuwe geldschieter, toen Mark Weusthof op zijn jaarlijks sponsordag meldde dat Isovlas in die rol zou afhaken. Een goed resultaat tijdens het WK in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck dit jaar vormde het hoofddoel van de samenwerking. Die missie draaide uit op een grote teleurstelling. De met een enorm optimisme richting WK vertrokken Weusthof kreeg al bij de keuring van zijn paarden een forse domper te verwerken. Zijn toppaard Hugo werd tijdens de veterinaire inspectie, volgens het complete Nederlandse kamp volkomen ten onrechte, niet fit genoeg bevonden en van de titelstrijd uitgesloten.

Weusthof moest daarop de veel minder ervaren Twilight als vervanger inspannen, maar de invaller blesseerde zich zelf tijdens de warming-up voor de dressuurproef en bleek kreupel toen hij eenmaal de hoofdring had betreden. Voor Weusthof was daarmee het WK dichtbij huis, waarvan hij zich zoveel had voorgesteld, al voorbij voordat het goed en wel begonnen was.

Mark Weusthof: “Dat WK is heel anders gelopen dan ons plan was en ook voor Kuipers een forse deceptie. Dan is het natuurlijk super dat mijn sponsor me nog een kans geeft. Bij de voorgangers van Kuipers Logistics, Vodafone en Isovlas, heb ik wel een prima WK gereden. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat met deze sponsor niet een keer ga doen. Daar zal ik in elk geval alles voor doen.”

Harry Kuipers vertrouwt daar blind op. “Het zou veel gemakkelijker zijn geweest te stoppen als Mark wereldkampioen was geworden. Twee weken voor Riesenbeck had hij echt alles top voor elkaar, maar tegen zoveel tegenslag kan niemand vechten. Ik weet hoeveel moeite hij zich heeft getroost bij dat WK goed voor de dag te komen. Daarom vind ik dat het niet kan maken er nu mee te stoppen. We gaan er nog twee jaar vol voor. Niemand heeft de paarden fysiek zo voor elkaar als Mark. Ze zijn altijd fris, goed te pas en in prima conditie. Hij is heel serieus met het mennen bezig. Het is ongelooflijk hoeveel die knapen met hun paarden moeten trainen en wat er verder bij komt kijken. Als ze naar een wedstrijd moeten, is het een complete volksverhuizing. Zo’n jongen verdient support. Ik hoop dat hij de komende twee jaar meer geluk heeft.”

Tekst en foto © Willem Pfeiffer/www.hippischtwente.nl