Knap tweede in marathon Kronenberg

Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner uit Rossum reed jaar eigen zeggen een ‘strakke rit’ op het terrein waar volgend jaar het WK voor vierspannen wordt afgewerkt en eindigde als beste Nederlander achter wereldkampioen Boyd Exell als tweede in de terreinrit.

Weusthof werkte in Limburg een constante prestatie af, die vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen, die de aanloop moet vormen naar een absoluut hoogtepunt tijdens het WK van 2020 in eigen land. Achter Exell bleef hij drie sterke Nederlanders voor. Bram Chardon, Koos de Ronde en IJsbrand Chardon bezetten in deze volgorde de plaatsen drie tot en met vijf in de marathon.

Naar zesde plek
In het tussenklassement na twee onderdelen schoof Mark Weusthof op van de tiende naar de zesde plek. Ook in de dressuur presteerde de lange Tukker al goed. Zijn score (52,31) werd echter fors negatief beïnvloed, omdat het Spaanse jurylid hem extreem matig waardeerde. Waar diens vier collega’s allemaal een plaats bij de eerste tien voor Weusthof in petto hadden, zette de Spanjaard hem op de 28ste positie van de dertig deelnemers.

Boyd Exell gaat soeverein aan de leiding en kan de eindzege nauwelijks nog ontgaan in Kronenberg. Bram en IJsbrand Chardon lijken te gaan strijden om de tweede plek, terwijl Mark Weusthof de hummers vier en vijf, de Amerikaan Chester Weber en Koos de Ronde, nog in de buurt weet.

Tussenstand na twee onderdelen
1. Boyd Exell (Aus) 119,06
2. Bram Chardon 130,64
3. IJsbrand Chardon 130,79
4. Chester Weber 135,54
5. Koos de Ronde 137,07
6. Mark Weusthof 140,48

Tekst © www.hippischtwente.nl
Foto © Gerben Olthof Driving Images