Inhaalrace eindigt in diskwalificatie

Mark Weusthof heeft zijn succes van Hippisch Hengelo tijdens Zwolle International niet kunnen herhalen. De Rossumer liep in de provinciehoofdstad tegen diskwalificatie aan. Weusthof ging aan het begin van de tweede manche niet om de eerste hindernis heen op weg naar de tweede, maar zocht een poortje opzocht. Daarmee viel de poging om het in de eerste ronde verloren gegane terrein goed te maken, volledig in het water.

"Onderweg van hindernis vier naar vijf kreeg een van de mijn paarden zijn hoofd over een lijn, waardoor ik niet meer kon sturen. Door dat onnodige tijdverlies eindigde ik in de eerste manche als zesde. Maar als ik het oponthoud niet had gehad, zou ik de snelste zijn geweest. Dus dacht ik dat er nog wel wat te halen viel. Ik vertrok snoeihard, maar daardoor draaide ik na de eerste hindernis te scherp, waardoor ik er zo door ging. Dat stond wel een beetje raar. Er had gewoon veel meer ingezeten. Maar ook dit is indoor. Het mooie ervan is ook dat je de volgende keer weer gewoon bij nul begint."

IJsbrand Chardon had zijn span Lippizaners goed aan het lopen en won in Zwolle, voor Hans Heus. Herman ter Harmsel deed het prima met een derde plaats. Pascal Donders werd net als Weusthof gediskwalificeerd, Dennis Peters trok zijn span terug wegens een blessure van een van zijn paarden.
Bij de tweespanrijders was Tom Engbers net als in Hengelo voor alle concurrenten te sterk. Raymond Letteboer finishte als derde achter Ben Gosschalk. De marges waren hier zeer klein.