Elfde plaats bij EK in Izsak

Mark Weusthof heeft zondag zijn plek binnen de top tien van het EK vierspannen niet kunnen vasthouden. In de afsluitende vaardigheidsproef duikelde de Rossumer van de achtste naar de elfde plaats, omdat twee balletjes van de pilons vielen en hij ook niet binnen de tijd binnenkwam. Nederland boekte in het Hongaarse Izsak wel een dubbel succes. Theo Timmerman pakte individueel de titel, Oranje won de landenwedstrijd.

Mark Weusthof baalde er wel een beetje van. "Dat doe je altijd als je op de laatste dag nog een paar plaatsen zakt", aldus de Rossumer. "Als je bij de beste tien staat, wil je dat vasthouden. Maar Attento was vandaag veel te te druk, waardoor op acht en negen een bal viel. Hij werd behoorlijk afgeleid door de Vip-tent. Jammer, want dat kennen we niet zo van hem. Bij zo'n kampioenschap heb je toch een ervaren paard nodig. Punt is alleen dat een paard die routine ook niet opdoet als je hem thuis laat."

De Europese titel werd een prooi voor Theo Timmerman, die in de afsluitende kegeltjesproef zijn zenuwen prima in bedwang hield. Dat deden ook Tomas Eriksson en Zoltan Lazar, die het zilver en het brons pakten. Koos de Ronde, na twee dagen op zilver, zakte naar de ondankbare vierde plaats door een enkel foutje in de vaardigheid. Dat Nederland het landenklassement zou winnen, stond bijna vooraf al vast. Duitsland en Hongarije veroverden de andere medailles. (Tekst van www.hippischtwente.nl)

Eindstand EK
1)   Theo Timmerman 137,53
2)   Tomas Eriksson (Zwe) 139,80
3)   Zoltan Lazar (Hon) 140,67
4)   Koos de Ronde 140,85
11) Mark Weusthof 161,36
15) Hans Heus 170,72
20) IJsbrand Chardon 174,16

Landenteams
1) Nederland 276,14
2) Duitsland 287,66
3) Hongarije 289,87