Eindelijk weer zege op marathon

Mark Weusthof heeft maandag in Biddinghuizen de menwedstrijd afgesloten met winst op de marathon. De Rossumer maakte een goede indruk op het slotonderdeel en bleef zijn grote concurrenten Koos de Ronde en Theo Timmerman, die in de terreinrit exact gelijk eindigden, duidelijk voor. Het was echter niet voldoende om zijn derde plaats in het klassement nog te verbeteren.

Weusthof kon echter tevreden zijn met het resultaat op de slotdag. “Het was voor het eerst sinds Donaueschingen in 2008 dat ik weer een marathon won”, herinnerde de lange Tukker zich, “dus dat geeft me een goed gevoel. Het liep goed en ik ben weer wat wijzer geworden waar ik mee verder kan. Rolendus heeft nog niet vaak voorop gelopen. Dat gaat steeds beter, een leuke bijkomstigheid. Ik ben absoluut niet ontevreden. Wat het me brengt zal dit seizoen wel uitwijzen. Veel zegt het nog niet, want niemand is hier echt met de billen bloot gegaan.”Het parcours van Daan van Dijk was zeer modderig door de zware regenval van de laatste dagen. “Daarom moesten we zoveel poetsen", lachte Weusthof na afloop, "dat ik zelfs te laat was voor de prijsuitreiking.”

Eindstand Biddinghuizen: 1. Koos de Ronde 113,33 punten; 2. Theo Timmerman 117,18; 3. Mark Weusthof 124,27; 4. Peter de Ronde 145,55; 5. Hans Heus 151,74.