Eerste voorzitter Gerard Paus (79) overleden
Gerard Paus

In zijn woning in Saasveld is woensdag 17 augustus Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof, waarvan hij samen met Marjo Lentfert en Paulien Plomp het oprichtingsbestuur vormde.

De stichting ontstond nadat Theo Weusthof werd gekozen in de equipe voor het WK vierspannen in Riesenbeck. Een groep trouwe supporters schoot de menner uit Rossum destijds financieel te hulp om zijn deelname in Duitsland en een langer verblijf aan de wereldtop mede mogelijk te maken. In Riesenbeck werd Theo Weusthof voor de tweede keer na 1986 wereldkampioen met de Nederlandse equipe. 

Onder leiding van Theo Weusthof trainden in die tijd veel menners in de weide bij de familie Paus, die het terrein daarvoor beschikbaar stelde.  Gerard Paus begon ooit zelf als springruiter, maar toen het mennen gaandeweg meer in zwang raakte, verlegde hij zijn interesse naar die discipline van de paardensport. Ook was hij jarenlang actief lid van de Koets’n Keerls. Paus stond in de hippische wereld bekend als een rustige paardenman met aanzien.