Een prima begin van het seizoen

Mark Weusthof is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de openingswedstrijd van 2018 in het Limburgse Kronenberg, waar in 2020 het WK wordt verreden. Weusthof hoefde alleen Bram Chardon en Koos de Ronde voor zich te dulden, maar versloeg onder anderen de vaste Oranje-teamleden IJsbrand Chardon en Theo Timmerman. 

Mark Weusthof begon zijn weekend vrijdag met een tiende plek in de dressuur met een score van 55,16 punt. Hij liet er drie knappe derde plaatsen op volgen. In de vaardigheid was hij met 3,79 strafpunt de beste Nederlander, in de afsluitende marathon van zondag moest hij licht terrein prijsgeven op de nummers een en twee van het eindklassement.

“Het liep lekker”, vond Mark Weusthof na afloop. “We kenden drie sterke onderdelen en dat was een mooi begin voor dit seizoen. Ik ben heel tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar zeker ook met de manier waarop de paarden liepen. Ik doe in elk geval, al is het geen  garantie voor de rest van het jaar. Het WK in Amerika is pas heel laat in het seizoen, dus dit zegt nog niks. Maar prettig is het wel. Het was ook nog een wedstrijd die meetelde als kwalificatie voor de Wereldbeker. Die punten neem ik in elk geval mee, dat is ook wel handig. We moeten  vanaf Hemelvaartsdag maar kijken hoe het in Windsor gaat. Dat weer een echte krachtmeting. Ik kijk er met vertrouwen naar uit.”

UITSLAGEN KRONENBERG

Foto © Krzistina Horvath/www.hoefnet.nl