Dressuurproef Mark bij EK vrijdagmiddag
Team Weusthof met vanaf links Edwin, Mark en Marieke Weusthof, Maria en Paul Siemerink.

Mark Weusthof begint het EK vierspannen in Exloo, zijn laatste internationale kampioenschap, vrijdag om 14.12 uur met zijn dressuurproef.

De paarden van de koetsier uit Rossum kwamen woensdag zonder mankeren door de veterinaire keuring. Mark Weusthof vindt het moeilijk in te schatten op welke positie in het eindklassement hij als individuele rijders mag mikken. “Dat komt vooral omdat ik me dit seizoen minder met de grote jongens heb kunnen meten dan in voorgaande jaren. Dus heb ik niet zo’n goed beeld waar ik nu sta.”

Vertrouwen in een goede afloop is er wel bij Weusthof. “Mijn paarden zijn goed te pas, hopelijk gaat de dressuur nu een stuk beter dan in Beekbergen. Ik wil gewoon een goede wedstrijd rijden. De accommodatie hier is super voor elkaar, die ziet er keurig uit.”
Voor Weusthof maakt het niet dat het EK zijn laatste internationale kampioenschap wordt. “Ik sta er niet anders in dan anders en wil gewoon mijn wedstrijd rijden. Ik word er veel op aangesproken, maar extra druk voel ik er niet door.”