Dressuurdeceptie aan de Maas

De verwachting dat met het inzetten van de bruine KWPN'er Wirdis ook de resultaten in de dressuur zouden verbeteren, is voorlopig voor Mark Weusthof op een deceptie uitgedraaid. In Horst aan de Maas toonde Wirdis zich nog veel te onrustig, waardoor de menner uit Rossum uiteindelijk met een magere score van 66,94 minuspunten genoegen moest nemen. Daarmee eindigde hij als vijftiende in het internationale veld van twintig deelnemers. 

"De bruine toonde veel te veel beweging met zijn hoofd", stelde Weusthof teleurgesteld vast.  "Dat was een beetje het verhaal. Als we dat zouden kunnen oplossen door er weer een schimmel in te zetten, zouden we dat direct doen. Maar dat gaat ook niet werken. We moeten proberen het hem bij te brengen."
 
Behalve de traditionele topdrie van de laatste jaren (IJsbrand Chardon, Theo Timmerman en Koos de Ronde) gaat ook streekgenoot Herman ter Harmsel Weusthof ver vooraf.  "Het is niet anders. We moeten maar zien, dat we daar zondag en maandag wat tegenover zetten", aldus een altijd strijdlustige Mark Weusthof.