Deelname aan WK op spel in Beekbergen

Mark Weusthof begint vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve eremetaal staat op de terreinen van Mieke Tergouw deelname aan het WK in het Italiaanse Pratoni del Vivaro, van 21 tot en met 25 september, op het spel.

Nederland mag zes menners afvaardigen naar de mondiale titelstrijd en normaal gesproken zal Mark Weusthof er daar een van zijn. De koetsier uit Rossum eindigde de laatste twee keer als tweede in het kampioenschap van Nederland achter Koos de Ronde. Hij zegt echter lastig te kunnen voorspellen hoe hij zijn kansen nu moet inschatten. Dit mede omdat Weusthof heeft besloten om voor het eerst Kensington SO op alle drie disciplines als linksachter in te spannen.

Niet ongeschonden
“We hebben hem goed voorbereid, maar je moet op zo’n kampioenschap maar zien of hij een versterking is voor een eventueel WK. Dat is gewoon afwachten.” Zelf begint Weusthof niet geheel ongeschonden aan de wedstrijd. Hij viel vorige week tijdens een training van de koets en de hechtingen van de schaafwonden zitten nog in zijn arm. “Maar daar kan ik wel om rijden”, relativeert de menner de schade. “Maar eerlijk gezegd weet ik niet of de paarden goed genoeg zijn en of alles in topvorm is.”