Chester Weber op sponsordag

Mark Weusthof houdt zondag 7 juni zijn jaarlijkse sponsordag. Als gebruikelijk presenteert hij bij die gelegenheid zijn vierspan voor het komende seizoen. Nieuw bij de bijeenkomst van de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof is het mencafé, waarbij behalve de menner uit Rossum zelf drie gasten aanschuiven voor een rondetafelgesprek. Dat zijn de Amerikaanse wereldtopper bij de vierspanrijders Chester Weber, meervoudig nationaal kampioen tuigpaarden en hackneys Lambertus Huckriede en dierenarts Jan Greve.

Chester Weber is geregeld op bezoek bij Mark Weusthof, die als zijn trainer fungeert op het onderdeel marathon. De Amerikaan is momenteel de belangrijkste uitdager van wereldkampioen Boyd Exell uit Australië en eindigde vorig jaar bij het WK in Caen als tweede. Dit jaar won hij net als vorig jaar de menwedstrijd in Windsor, in 2014 schreef hij die in Saumur en Aken op zijn naam.

Lambertus Huckriede is een fenomeen in de tuigpaardensport, waarin hij de ene nationale titel na de andere aaneenrijgt. Jan Greven is behalve bekend dierenarts, in welke hoedanigheid hij ook nationale selecties in meerdere selecties bijstond, een verwoed menner.

Het programma in Rossum aan de Weeldbaan 1 begint na een inloop met koffie (vanaf 10.30 uur) om 11.15 uur met de demonstratie van het vierspan van Mark Weusthof. Om 12.00 uur volgt het rondetafelgesprek onder leiding van hoofdredacteur Willem Pfeiffer van Hippisch Twente. Aansluitend zijn er een hapje en een drankje.
De algehele presentatie is zondag als altijd in handen van Erik Eshuis. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.

Foto Chester Weber van Rinaldo de Craen/ www.hoefnet.nl