Brons in nationale titelstrijd Beekbergen
Mark Weusthof (rechts), naast kampioen Bram Chjardon en links Koos de Ronde. Foto © Gerben Olthof Driving Images.

Mark Weusthof heeft het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Antonie Ter Harmsel eindigde als vierde net naast het podium. Bram Chardon was ongenaakbaar en won alle drie onderdelen, regerend kampioen Koos de Ronde werd tweede.


Achter Chardon pakte Antonie ter Harmsel foutloos een knappe tweede plaats in de afsluitende vaardigheidsproef. Mark Weusthof sloot het kegeltjes rijden als vierde af. Hij kwam alleen 0,24 seconde te laat door de finish, maar de beperkte schade had voor de menner uit Rossum geen nadelige gevolgen voor het klassement. Zijn rit leverde hem zelfs nog twee plaatsen winst op. 

In het eindklassement finishte Weusthof als vijfde, achter Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Amerikaan Chester Weber die hem maar net voorbleef. Ter Harmsel schoof door naar de knappe negende positie in het internationale veld. De Rijssenaar hield vijfde Nederlander Theo Timmerman bijna acht punten achter zich. 

De kans is groot dat beide Twentenaren worden opgenomen in de selectie voor het WK, dat in september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro wordt gehouden.

Mark Weusthof: “Ja, ik denk inderdaad dat we ons daar nu wel op mogen voorbereiden, al heeft bondscoach Aarts dat nog niet bevestigd. Het ging vandaag netjes. Het had misschien wel iets sneller gekund, maar daar vloeide geen bloed uit. Vooraf wist ik niet goed wat ik mocht verwachten met Kensington als nieuweling in het span, maar het heeft uitstekend uitgepakt. Eind goed, al goed.”

Eindstand vierspannen
1) Bram Chardon (Ned) 127,93
2) Koos de Ronde (Ned) 144,74
3) Benjamin Aillaud (Fra) 146,01
4) Chester Weber (USA) 151,54
5) Mark Weusthof (Ned) 151,74
9) Antonie ter Harmsel (Ned) 160,95