Andere opstelling in dressuur loont
Mark Weusthof tijdens de dressuur in Exloo. Foto © Hippo Event

Mark Weusthof tekende vrijdag op de voor hem eerste dag van het EK vierspannen in Exloo voor een aanzienlijk betere dressuurproef dan enkele weken geleden bij het NK in Beekbergen. Met een waardering van 61,30 minuspunt eindigde hij als 22ste in het veld van 38 deelnemers.


Zijn reactie na afloop: “De dressuur was oké vandaag. De paarden deden het op zich goed. Ik heb  gekozen voor een andere opstelling dan in Beekbergen met nu Ferdinand en Dorion Fortuna voorop en Kensington Bo en First One achter. Een bruine rechtsvoor en een bruine linksachter, zoals op een dambord. Het span van Beekbergen met 2 schimmels voorop en twee bruinen achter oogt misschien mooier, maar dit loopt beter.”

Antonie ter Harmsel eindigde twee plaatsen voor Mark en staat 23ste in het veld van 38 deelnemers, de menner uit Rossum twee plaatsen lager. Het verschil tussen de twee Twentse vertegenwoordigers is slechts 0,47 minuspunt. Dat is aanzienlijk minder dan bij het NK in Beekbergen, toen de marge in het voordeel van Ter Harmsel ruim veertien minuspunten bedroeg. Waar hij vijf punten achter bleef bij zijn prestatie tijdens de strijd om de nationale titel verbeterde Weusthof zich juist met bijna negen procent.

De Duitse Mareike Harm tekende vrijdag voor de winnende rit in de dressuur met een score van 38,52 procent. Regerend kampioen Bram Chardon volgde op korte afstand (39,52) en Anna Sandmann bezet met 42,58 procent plek drie. IJsbrand Chardon is voorlopig vierde (45,99).

In de marathon van zaterdag komt Mark Weusthof om 13.40 uur aan de start. Antonie ter Harmsel begint vijf minuten later aan zijn tocht die wordt afgesloten met acht hindernissen.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN