'Alles bij elkaar niet goed genoeg’

Mark Weusthof is er op de slotdag van de menwedstrijd in Uden niet in geslaagd leider Hans Heus alsnog van zijn troon te stoten. Heus breidde zijn voorsprong op de Rossumer in de afsluitende vaardigheidsproef zelfs nog behoorlijk uit. Weusthof incasseerde twaalf strafpunten op het lastige slotonderdeel, De schade voor Heus bleef beperkt tot 5,88 strafpunten. Herman ter Harmsel eindigde als derde.

"We hebben echt ons best gedaan", vond Mark Weusthof bij het opmaken van de balans, maar het was alles bij elkaar niet goed genoeg. Zeker van de marathon had ik nog wel wat meer verwacht. Maar ik moest voltes rijden in hindernis 1 en de watercombinatie aan het eind en dat kostte veel punten. Toch ging het op zich helemaal niet zo slecht en is er ook geen reden om te wanhopen. Het werd alleen niet vertaald in een beter resultaat. En vier ballen in de vaardigheid, dat is natuurlijk gewoon te veel, al was het ook wel een erg lastig parcours waarop niemand van de twee- en vierspannen foutloos bleef. Eigenlijk was het een beetje te pittig voor een wedstrijd als deze. Maar we moeten het ermee doen en het positieve eruit halen om mee verder te gaan. We zijn best op de goede weg."
 
Heus won zaterdag verrassend het tweede onderdeel, waarin Weusthof hem als enige redelijk kon volgen. Ter Harmsel eindigde als vierde. De Rijssenaar won vrijdag het eerste onderdeel, de dressuur. Hij nam daarin een voorsprong van ruim zes punten op Hans Heus, terwijl Mark Weusthof met een achterstand van meer dan zeven punten de derde plek innam.
 
Bij de tweespannen viel Raymond Letteboer met 16,57 strafpunt terug van de tweede naar de vijfde plaats. De menner uit Oud-Ootmarsum zag Carlo Vermeulen er alsnog met de winst vandoor gaan, ten koste van Erik Couwenberg. Koen van Aarle werd derde. (Tekst www.hippischtwente.nl)
 
Uitslag vierspannen
 1) Hans Heus 127,27
 2) Mark Weusthof 135,91
 3) Herman ter Harmsel 138,64
 
Uitslag tweespannen
 1) Carlo Vermeulen 122,99
 2) Erik Couwenberg 132,93
 3) Koen van Aarle 130,31
 5. Raymond Letteboer 132,93