Afscheid met een brok in de keel
Mark Weusthof neemt afscheid van het Nederlandse publiek. Foto © Wilco van Driessen.

Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij door de organisatie in Drente in het zonnetje gezet. Het liet de lange menner uit Rossum begrijpelijk niet onberoerd.

Een periode van 26 jaar als vier spanrijder werd zondag afgesloten in het bijzijn van tientallen trouwe fans, die hem de afgelopen dagen hartstochtelijk aanmoedigden, zoals ze dat al jaren deden. Opmerkelijk daarbij is dat de supporters laatste jaren een forse aanwas van jongeren zichtbaar was.

Weusthof gaat niet alleen de wedstrijden op topniveau missen, maar zonder enige twijfel ook de steun van zijn trouwe aanhang. Zoals dat andersom net zo zal zijn. “Het zou gek zijn als me dit niets had gedaan”, aldus de koetsier uit Rossum, voor wie de Europeses titelstrijd qua resultaten minder opleverde dan gehoopt en waarschijnlijk ook verwacht. “Het was mooi dat ze dit deden”, toonde hij zich dankbaar voor de geste van de organisatie onder leiding van event director Arjan Kleinjan uit Notter. “Dit overkomt niet iedereen die ermee stopt. En de fans waren ook hier weer fantastisch. Zonde dat er dit weekend niet meer inzat. Al kan ik niet eens zeggen dat mijn paarden het slecht deden.”

Lees het complete artikel op Hippische Twente.