Achterbosch Machinebouw koetssponsor

De Stichting Twents Vierspan is een koetssponsor rijker. Het bedrijf Achterbosch Machinebouw heeft zich tot en met het WK vierspannen van 2020, dat vrijwel zeker in het hippisch centrum De Peelbergen in het Limburgse Horst wordt gehouden, verbonden aan  de stichting. Die is er in belangrijke mate verantwoordelijk voor dat menner Mark Weusthof op het hoogste niveau kan uitkomen.

“Met een aantal kameraden ben ik al jaren sponsor van het vierspan”, legt directeur Roy Achterbosch uit. “Dat waren we al in de tijd dat zijn vader Theo nog reed. We zijn er gewoon heel trots op dat zo’n vierspan hier vandaan komt en vinden het knap dat zoveel vrijwilligers enorm fanatiek helpen om daar een succes van te maken. We kennen Mark als iemand die ook zelf enorm gedreven is om er het beste uit te halen en willen hem daar graag in steunen. Het is jammer dat het in de sport al lang niet meer draait om alleen talent, maar ook erg om geld. Toen ik hoorde dat hij een gat in de begroting had, voelde ik me min of meer verplicht te helpen daar wat aan te doen.”

“Het WK in 2020 is een mooi speerpunt”, vindt Mark Weusthof er zelf van. Je weet natuurlijk nu nog niet hoe het er dan voorstaat met het Twents Vierspan. Maar normaal gesproken ben ik er dan bij. Het is mooi dat mensen als Roy voor ons in de bres springen, voor mij én voor de stichting.”