‘Gewoon een goede klassering’

Bij het kegeltjes rijden voor vierspannen moest Mark Weusthof zondag tijdens Driving Valkenswaard genoegen nemen met de elfde plek. Desondanks mocht hij zijn zesde stek inruilen voor de vijfde.

Mark Weusthof kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Valkenswaard. “Vijfde worden in dit veld is gewoon een goede klassering. Het was wel enigszins opvallend dat Mareike Harm voor ons eindigde. Maar zij heeft uitstekend gereden en deed dat in Windsor ook al. Met verder alleen Boyd Exell, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor ons is het allemaal zo gek nog niet. Van hen mag ik verliezen. Maar de achterstand op de beste vier is groot. Meer was echter dit weekend ook niet mogelijk.”

In de marathon had er volgens Mark Weusthof meer ingezeten. “Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat we die konden winnen. Op de laatste hindernis kwam ik wat te hard in, waardoor ik poort B wat te haaks binnen kwam en we een extra volte moesten maken. Verder liep het gewoon prima. Als ik de paarden fit houd, gaan  we het EK in Donaueschingen wel halen, al wil ik voor die tijd nog wel een keer onder de vijftig punten rijden in de dressuur.”

Andere zweng
De vaardigheid loopt dit seizoen nog niet als gewenst. Dit keer was het resultaat 10,19 strafpunt. “Ik ga iets veranderen”, belooft Mark Weusthof. “Ik heb dit seizoen een andere koets en ik denk dat het met de zweng te maken heeft, dat idee heb ik. Of dat zo iets, daar moet ik de volgende wedstrijd in Riesenbeck zien achter te komen. Dan gebruik ik een andere.”

Met Oranje won Mark Weusthof de landenwedstrijd met 328,56 punt. Nederland had een straatlengte voorsprong op Duitsland (381,23) en Engeland (398,20).  

(Tekst © www.hippischtwente)
Foto marathon © Gerben Olthof Driving Images
Foto vaardigheid © Krisztina Horvath/Hoefnet  

UITSLAGEN VALKENSWAARD