‘Er zit gewoon nog meer in’

Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum liep in de afsluitende vaardigheidsproef negen strafpunten op en bleef door dat resultaat steken op de tiende plaats, die hij zaterdag na de marathon al bezette.

Weusthof slaagde er bij het kegeltjes rijden niet in zich in de bovenste  helft van de uitslag te rijden. "Over de hele linie gingen er veel ballen af", reageerde Mark Weusthof na afloop, "waardoor ik gelukkig nog tiende bleef. De paarden deden het goed, maar er zit gewoon nog meer in", was hij realistisch en hoopvol tegelijk.

IJsbrand Chardon won het laatste onderdeel en was met nummer twee Koos de Ronde de enige die hat parcours zonder strafpunten afsloot. De Ronde passeerde met zijn prestatie Bram Chardon in het klassement. Die verhuisde van plek twee naar vier door net als Mark Weusthof drie balletjes van de kegels te laten vallen. Ook Chester Weber ging hem alsnog voorbij.

Boyd Exell maakte onderweg twee fouten, maar kon zich dat permitteren. De eindzege van de Australiër kwam er niet door in gevaar. Nederland won met grote overmacht de landenwedstrijd met een straatlengte voorsprong op Frankrijk en België.

Eindstand vierspannen Windsor
1.  Boyd Exell (Aus) 126,30
2.  Koos de Ronde 131,36
3.  Chester Weber (USA)  137,93
4.  Bram Chardon 138,50
5.  IJsbrand Chardon 141,36
10.Mark Weusthof 155,00

Foto © Gerben Olthof Driving Images