‘Beekbergen zien als gewone wedstrijd’
De internationale menwedstrijd in Beekbergen staat dit weekeinde bij de vierspannen vooral in het teken van het duel tussen Mark Weusthof en Herman ter Harmsel om de vierde startplaats voor het wereldkampioenschap, over een maand in het Duitse Riesenbeck. Het ziet er naar uit dat bondscoach Harry de Ruyter een van de twee Tukkers zal aanwijzen om op Duitse bodem als individueel deelnemer van start te gaan.

Mark Weusthof, die vrijdag om 16.30 uur op de terreinen van Mieke van Tergouw precies drie uur na zijn concurrent aan de dressuurproef begint : “Met een onderlinge wedstrijd tegen Herman ben ik helemaal niet bezig. Ik weet ook niet of het zo is, dat moet je de bondscoach vragen. Voor mij is Beekbergen een wedstrijd net als alle andere. Ik kan het wel opkloppen, maar volgens mij hangt de beslissing van de bondscoach niet af van Beekbergen alleen. In onze sport kan er altijd van alles gebeuren. Er kan een groom van de koets moeten of je kunt onderweg door gekke omstandigheden een wiel verliezen. Er komen wel vaker gekke dingen voor. Ik moet gewoon een goede wedstrijd rijden en de bondscoach overtuigen dat hij mij mee moet nemen naar het WK.”

Hoe de dressuur zal verlopen, is ook voor Weusthof een vraagteken. “Verwachtingen heb ik nooit. Ik moet aanklampen in de dressuur, dan is het goed. Ik heb me terdege voorbereid en denk dat ik de lijn van Lähden kan doortrekken, het ziet er wel goed uit. Maar dat zegt niks. Zondag weet ik of ik naar het WK mag of niet. Eerder kan ik er niets over zeggen en wil ik me er ook niet druk over maken.”

In de marathon van zaterdag vertrekt Mark Weusthof om 13.50 uur en Herman ter Harmsel twintig minuten later. Bij de tweespannen staat de start van Raymond Letteboer gepland om 12.28 uur en die van Alfons Engbers om 13.00 uur.