Wisselvallige start in Riesenbeck

Mark Weusthof beleefde donderdag een uiterst wisselvallige eerste dag tijdens de internationale menwedstrijden in Riesenbeck. In de ochtenduren werd hij keurig tiende in de zogenaamde ‘Gebrauchsprüfung’, waarin de vierspanrijders de ene helft van hun dressuurspan moesten inzetten. Met 56,32 punten (64,80 procent) hield hij zich netjes staande. Hij bleef bijvoorbeeld maar weinig achter bij streekgenoot Herman ter Harmsel, die op de achtste plek uitkwam met een score van 54,40 punten (66,00 procent).

In de proef met het andere deel van het span ging het echter hopeloos mis met Weusthof, die afgetekend 24ste en laatste werd met 73,34 punten. Herman ter Harmsel bezette dit keer een gedeelde twaalfde plek (59,39). Harry de Ruyter was in de tweede proef de beste Oranje-rijder op de negende plaats (57,98), nadat hij in de ochtenduren nog laatste was geworden. De Amerikaan Chester Weber was in beide proeven met afstand de sterkste.

Bij zijn eerste optreden haalde Weber met zijn staaltje hogeschooldressuur zelfs de onwaarschijnlijke score van slechts 24,00 minuspunten, wat neerkomt op een waardering van liefst 85,00 procent.

Raymond Letteboer begon de menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck goed. De koetsier uit Oud-Ootmarsum staat, nadat op de eerste dag twintig van de 43 deelnemers hun dressuurproef hebben afgelegd, op de tweede plaats. De jury honoreerde Letteboer voor zijn optreden met Olaf en Picora met 47,23 punten. Alleen de Duitse Carola Diener (41,34) gaat Letteboer vooraf. Rini Rutjens is voorlopig zevende (52,48), Carlo Vermeulen zestiende (62,59).

Startlijsten en uitslagen
http://www.turnierdienst-brinkmann.de/114.html