Ook in vaardigheid iedereen de baas

Mark Weusthof schreef maandag na de marathon van een dag eerder ook de vaardigheidsproef op zijn naam in de strijd om het nationaal kampioenschap. In het kegeltjesrijden was hij sneller dan onder anderen Ijsbrand Chardon, Theo Timmerman en Koos de Ronde, die in deze volgorde de medailles van het nationaal kampioenschap verdeelden. Voor Chardon was het al zijn 22ste titel.

Weusthof bleef mede door zijn volledig mislukte dressuur zevende in de algemene rangschikking en vierde in het NK. De Zwitsers Werner Ulrich en Daniel Würgler bleven hem nog net voor. De menner uit Rossum rekende na afloop uit, dat hij in de dressuur een persoonlijk record had moeten rijden om op het podium van het NK te komen. "Chardon, Timmerman en De Ronde waren allemaal goed in de marathon en foutloos in de vaardigheid.

En zelf krijg ik die dressuur niet zomaar in de richting van 45 punten. Als die gasten zo blijven rijden, kunnen ze straks bij het WK zomaar alle drie op het podium staan. En daarmee heb ik elke wedstrijd weer te maken...

Ik wist dat ze fouten moesten maken om kans te hebben op een medaille, maar dat hebben ze niet gedaan. Maar het geeft wel veel voldoening dat ik twee van de drie onderdelen heb gewonnen. En dat na zo'n dramatisch begin."