Ook in Riesenbeck beste op marathon

Mark Weusthof kan terugkijken op een redelijk geslaagd menweekeinde in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck. De menner uit Rossum besloot de wedstrijd, die meetelt als kwalificatie voor de Wereldbeker indoor, maar was ook op Duitse bodem wel weer de sterkste op de marathon.

Weusthof, thuisblijvende reserve voor het WK in Kentucky in oktober, was voldaan met zijn prestaties. "De marathon liep ouderwets, dat ging echt goed. En over de vaardigheid ben ik ook best te spreken. Dat was een strak rondje, alleen jammer van dat ene balletje dat viel." Weusthof miste na een moeizame dressuur daardoor de vierde plek in de eindrangschikking op welgeteld eenhonderdste seconde. Hij moest nu de Hongaar Jozsef Dobrovitz alsnog voorrang verlenen. De Duitse topper Christoph Sandmann was ongenaakbaar voor eigen publiek. De Amerikaan Tucker Johnson volgde als tweede.

De Derby van Riesenbeck begon overigens met drie dressuuronderdelen. Behalve met hun vierspan moesten de deelnemers twee keer met de helft daarvan in actie komen. Het leverde Mark Weusthof niet meer op dan twee achttiende plaatsen en een 23ste plek.

Raymond Letteboer eindigde direct na landgenoot Rini Rutjens als vierde bij de tweespanrijders, voor wie in Riesenbeck ook een landenwedstrijd op het spel stond. Daarin werden de twee samen met Jacob Jan Kramer (zestiende) tweede achter de winnende Duitsers. Alfons Engbers uit Vasse finishte als twaalfde.

Eindstand vierspannen: 1. Christoph Sandmann (Dld) 517,63 punten; 2. Tucker Johnson (USA) 555,51; 3. Herman ter Harmsel (Ned) 569,89; 4. Jozsef Dobrovitz (Hon) 589,22; 5. Mark Weusthof (Ned) 589,23.

Eindstand tweespannen: 1. Reinhard Burggraf (Dld) 118,93; 3. Rini Rutjens (Ned) 133,61; 4. Raymond Letteboer (Ned) 127,85; 12. Alfons Engbers (Ned) 147,23