Mark maakt favorietenrol waar

Mark Weusthof maakte zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek zijn favorietenrol waar tijdens de internationale menavond van Euregio Indoor Denekamp. Weusthof was de sterkste bij de vierspannen en had zoals verwacht het meest te duchten van streekgenoot Herman ter Harmsel.

Mark Weusthof was in de eerste manche veel te snel voor de rest van het veld, maar ook slordig. Hij tikte met zijn span liefst drie balletjes van de kegels. De strijd was daardoor nog allerminst gestreden. In de tweede omloop passeerde Herman ter Harmsel met een vlekkeloos optreden Hans Heus, waardoor Weusthof voor de opgave kwam te staan als laatste van de vijf starters in elk geval een nog beter resultaat te boeken dan in de eerste rit. Dat lukte de Rossummer echter met verve.

De lange koetsier had desondanks wel stof tot nadenken. "Vandaag heb ik met El Chico en Joep voorin in een wat andere formatie gereden en dat was in zo'n eerste wedstrijd toch wat wennen. Je hebt zo een foutje te pakken, het is nog grillig. Je kijkt op stal welke het best in vorm zijn en die neem je mee, waarbij je er ook rekening mee moet houden dat het niet ten koste gaat van het buitenseizoen. Met het losrijden waren ze al een paar keer langs de hindernissen gekomen. Het voordeel is dat de paarden voorop een beetje meedenken en je willen helpen. Maar ze kunnen ook nog té gretig zijn."

Bij de tweespannen bleef een serieus gevecht tussen de toppers Tom Engbers en Raymond Letteboer uit.  Patrick Harink was de verrassing van de avond en bleef als enige in beide omlopen geen fout . Het was echter niet genoeg om de razendsnelle Engbers voor te blijven. Diens vader Alfons stuurde zijn tweespan met overtuiging naar de derde plek. (Tewkst van www.hippischtwente.nl)