Eerst Riesenbeck, dan Beekbergen

Mark Weusthof begint donderdag aan het eerste van twee belangrijke evenementen binnen twee weken. De menner uit Rossum staat samen met bondscoach Harry de Ruyter en Herman ter Harmsel uit Rijssen aan de start van de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck, waar volgend jaar de strijd om de wereldtitel zal worden afgewerkt.

Volgende week komt hij met zijn vierspan uit in Beekbergen. Daar gaat hij de confrontatie aan met onder anderen IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman, die momenteel de nationale equipe vormen.

Mark Weusthof is niet onverdeeld gelukkig met het drukke programma van de komende elf dagen. “Het is niet ideaal, twee van dit soort wedstrijden achter elkaar. Niet voor de paarden en niet voor de mensen. Maar het zijn twee grote evenementen in de buurt, dus het moet maar gebeuren. Riesenbeck moet voor mij een mooie opstap worden voor Beekbergen volgende week.

Ik ga met de volgens mij sterkste opstelling. El Chico deed het in Altenfelden goed en daarom gaat hij opnieuw mee en laat ik Victor thuis. Henzo en Sam lopen in de dressuur voorop, Henzo en El Chico in de marathon en in de vaardigheid. Hugo en Gijs doen alles achterin.”De opzet van de vierspanwedstrijd is anders dan gebruikelijk. De menners moeten eerst met de helft van hun span een zogenaamde Gebrauchsprüfung afleggen en daarna met de andere twee paarden een dressuurproef, zoals de tweespannen die normaliter rijden.

Op vrijdag volgt dan de dressuur voor het complete vierspan, op zaterdag de marathon en op zondag de vaardigheid. “Ook al door die opzet kan ik er weinig van zeggen. Ik ga er echter van uit dat ik beter ga rijden dan in Oostenrijk. Die tweespanproeven neem ik maar voor lief. Dat hebben ze nu eenmaal zo bedacht.”

Klik hier voor startlijsten en uitslagen
http://www.turnierdienst-brinkmann.de/114.html