Een podiumplaats halen zou super zijn
Foto: Han de Haas

Als Mark Weusthof komend weekeinde tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders in Zelhem kans ziet een plaatsje te veroveren op het podium, is voor hem het evenement geslaagd. Met streekgenoot Herman ter Harmsel lijkt de lange menner uit Rossum als enige in staat het de topdrie van de laatste tijd - IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman - lastig te maken.

Ook onlangs in Uden moesten de twee het trio voorrang verlenen, al bleven de verschillen uiterst klein. Weusthof eindigde er na onder meer een tweede plaats in de marathon als vierde, Ter Harmsel als vijfde. De lange Rossummer weet wat het is zelf bij de beste drie menners van het land te horen en wil die status maar wat graag terug. "Als ik op het podium kom van het NK, doen we het super. Worden we vierde, dan doen we het goed. Een vijfde plaats is wat minder goed en een zesde of lager gewoon slecht. Iets anders kan ik er niet van maken. Na Uden heb ik een goed gevoel.

En Zelhem vind ik altijd een speciale wedstrijd. Een topevenement met veel publiek, dat stimuleert. Die drie doen het inderdaad erg goed. Net als Herman trouwens, die de laatste tijd erg goede dingen laat zien. Maar Zelhem is toch een marathon waar iedereen een foutje kan maken, ik moet er alleen voor zorgen dat ik het zelf niet doe. Ik ben benieuwd en kijk er erg naar uit. Ook al omdat het de enige selectiewedstrijd voor Aken is, waar ik graag weer eens naar toe wil. Het enige wat dit weekeinde telt is dat NK. Wat die buitenlanders allemaal doen, interesseert me dit keer niet zo."

Dat een plek in de ploeg voor Aken misschien ook bijna automatisch leidt tot een selectie voort het WK in Kentucky, is voor Mark Weusthof voorlopig nog geen punt van bespreking.
"Laten we maar eens eerst kijken hoe het in Zelhem gaat. Dat is op dit moment het belangrijkste wat telt."